Chaotica Fractals Forum
https://www.chaoticafractals.com/forum/

Chaotica 2.0.25 Beta Release
https://www.chaoticafractals.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=3882
Page 1 of 2

Author:  Nick [ Mon Jun 22, 2020 1:21 pm ]
Post subject:  Chaotica 2.0.25 Beta Release

Windows installer:
http://www.chaoticafractals.com/dist/ch ... 2.0.25.msi

Windows portable:
http://www.chaoticafractals.com/dist/ch ... v2.0.25.7z

Mac OSX:
http://www.chaoticafractals.com/dist/Ch ... 2.0.25.pkg

Linux:
http://www.chaoticafractals.com/dist/ch ... .25.tar.gz

Changelog:
2.0.25
* Fixed issue where checkboxes by params wouldn't update when a param becomes animated or ceases to be animated.
* Disabled drawing tangents for paths in world editor (were too long and not really helpful)
* Added ability to click on path knots in world editor. When clicked, selects the knot, and sets the time to the time of the knot.
* Fixed panning incorrectly in world editor with high aspect ratio.
* Fixed crash when changing the offset of an affine transform from the node editor in some cases.
* Changed tangent/gradient at first and last knots (in unwrapped case) so that we get smooth changes (a continuous gradient) at the first and last knots.
* Added online licensing system (See licensing dialog)

Author:  Orpheus [ Mon Jun 22, 2020 7:02 pm ]
Post subject:  Timeline crashes

With my iMac 21.5 inch, late 2013
and Catalina 10.15.5 Beta

I set the image size to 1280 x 720
set the duration to 15 sec in the Animation Editor,
when I click on the input field for the frame rate to change it,
Chaotica chrashes immediatly.

I can provide you with the report file if you need it.

I tried 3 times and one time it crashed, when the Animation Editor is the active window and I click somewhrte else in another window.

The fourth time I only changed the duration and was able to generate a movie.

So, I don't really know, what's happening.

Author:  Nick [ Tue Jun 23, 2020 9:16 am ]
Post subject:  Re: Chaotica 2.0.25 Beta Release

Orpheus: Ah yeah, looks like I introduced that crash. Have fixed, and re-uploaded the build. Please download and install again.

Author:  Orpheus [ Tue Jun 23, 2020 7:06 pm ]
Post subject:  Re: Chaotica 2.0.25 Beta Release

Thanks! Works great now!

Author:  Orpheus [ Tue Jun 23, 2020 7:19 pm ]
Post subject:  Re: Chaotica 2.0.25 Beta Release

I have one more request:

On 6th April 2020 I bought Chaotica HD 2.
Unfortunately I installed it on my old iMac first (because I did not know, that it will be registered to just that machine).

Is there any chance, that I can switch this license to my new MacBook Pro?

Thanks for your help!

Author:  technochroma [ Mon Jun 29, 2020 11:06 am ]
Post subject:  Re: Chaotica 2.0.25 Beta Release

Hi Nick,

Looks like the new Glare online licensing feature only has Indigo products setup so far. Went to transfer/buy a new license for my new Ryzen 16 core 64g ram rendering beast I just built and I don't even see the hardware acceleration options in the unlocked chaotica2beta ver .0.25.

Please fix the store, and will send email requesting manual key transfer/new key purchase.

All The Best,
technochroma
https://www.deviantart.com/technochroma
https://www.artstation.com/technochroma

Attachments:
techmochroma_indigostoreonly.png
techmochroma_indigostoreonly.png [ 95.53 KiB | Viewed 4187 times ]

Author:  BadWolf [ Mon Jul 13, 2020 2:00 am ]
Post subject:  Re: Chaotica 2.0.25 Beta Release

Hey Nick,

I'm having that same immediate crash problem on the Windows (portable version) the Windows installer (.msi version) works fine but I much prefer to use the portable.
Thanks

Author:  drunami [ Mon Jul 13, 2020 1:43 pm ]
Post subject:  Re: Chaotica 2.0.25 Beta Release

EDIT: nevermind, I figured it out. At some point the "save alpha channel" option got checked.

A few weeks ago I opened a project I've been working on off-and-on and all of a sudden the background color won't display properly. It's still set to 0.7 each for RGB values, but it displays black. Changing the values does not change the background color. I was on 2.0.24, so I tried updating to see if that would fix it and it did not.

Any suggestions?

Author:  DoctorChaos [ Fri Jul 17, 2020 8:24 am ]
Post subject:  Re: Chaotica 2.0.25 Beta Release

In the last several versions, it has become soooo difficult for me to use my mouse to lock onto an Iterator -- either the rotate or move option . Clicking to get the rotate option is a wee bit easier but it's still tough. I find myself spending half the time highlight and clicking all over an Iterator just to get command of it. Apparently the size of the area that the mouse can lock onto is very, very tiny....and once you hover over it, the tiniest mouse movement seems to make you lose lock. Surely there's an easier, more precise way. It takes several times longer now that in distant previous versions.

Author:  Nick [ Mon Jul 20, 2020 11:11 am ]
Post subject:  Re: Chaotica 2.0.25 Beta Release

DoctorChaos wrote:
In the last several versions, it has become soooo difficult for me to use my mouse to lock onto an Iterator -- either the rotate or move option . Clicking to get the rotate option is a wee bit easier but it's still tough. I find myself spending half the time highlight and clicking all over an Iterator just to get command of it. Apparently the size of the area that the mouse can lock onto is very, very tiny....and once you hover over it, the tiniest mouse movement seems to make you lose lock. Surely there's an easier, more precise way. It takes several times longer now that in distant previous versions.


Hi DoctorChaos,
Are you using multiple monitors?

Page 1 of 2 All times are UTC
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/